Jdi na obsah Jdi na menu
 


V sokolovském parku padaly stromy

22. 5. 2007

Poryvy větru byly natolik silné, že stromy nemohly dále odolávat. Park prochází pravidelnou úržbou a u starých a nemocných stromů dochází k jejich kácení. Je však vždy velká diskuse zda-li ten který strom porazit nebo jej ještě nechat nějakou dobu stát, neboť ne všechny statné stromy v našem parku jsou nemocné a nebezpečné.

Nebezpečné jsou pouze v případech jako byl právě tento, kdy silné poryvy se stávají nebezpečnými pro blízké okolí stromů. Je na každém z nás aby zvážil, zdali potřebuje adrenalin ve své krvy a nebo nemá pud sebezáchovy a tráví čas pod korunami rozkymácených velikánů.

Vždyť stejně tak může uvnitř města spadnout z nebe kus střechy nebo předmět jiného rázu....zdá se tedy, že nebezpečí číhá všude.

Možná bychom si měli vzít za vzor vyjádření pana hejtmana Pavla, který jde za svým cílem kácet, kácet a zase kácet opravdu tvrdošijně. Výklad zákona povoluje kácet celé aleje stromů při přímém ohrožení života (Strom zde tedy nevystupuje jako živý organismus?). Nevadí mu ani oslovení ze strany spolustraníka (ministr dopravy za ODS, pan Řebíček), aby krajské či místně samosprávní organizace pozastavili nesmyslné kácení.  

Každý vzrostlý strom poskytuje mnoho stínu pro odpočinek, úkryt pro ptactvo atd. Jaký je argument pro kácení vedoucí k záchraně života opilého adolescenta bez odpovědnosti za volantem (zde čti také pubescenta bez řidičského oprávnění).....Možná zachráníme život či několik v tomto okamžiku, nenarazí ve frajerské rychlosti do stromu. S pocitem ještě větší volnosti na silnici, kde mu nebrání pocit stísněnosti díky stromům u vozovky však také může šlápnout rázně na plynový pedál a o kus dál narazit do protijedoucího vozu osazenou vzorným otcem od rodiny či matku jedoucí z či do práce.....

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář